Necelý rok poskytoval své služby srovnávač Siggy.cz. Pokud jste jeho existenci nezaregistrovali, alespoň „posmrtně“ přinášíme několik základních faktů ohledně jeho vzniku a nabídky.

Provozovatel? Hasičská pojišťovna.

Siggy byl projekt srovnávače pojištění od společnosti První hasičská a.s. Tato společnost je 100% dceřinou společností Hasičské vzájemné pojišťovny, a.s. Svou činnost srovnávač spustil v polovině roku 2022 a ukončen byl v dubnu 2023.

Snímek části domovské stránky srovnávače Siggy.cz

Za vznikem srovnávače stála myšlenka nabídnout klientům možnost výběru pojištění od více pojišťoven a získat tak pro pojišťovnu příjem z prodeje produktů i ostatních pojišťoven. K prodeji měla pomoci i komunita sborů dobrovolných hasičů, která je historicky navázaná na Hasičskou pojišťovnu. Na webu Sdružení hasičů Čech, Moravy a Slezska (www.dh.cz) bylo možné se dočíst:

Zapojit se do projektu může opravdu každý, nejenom pojistit sám sebe jako klient, ale také přihlásit svůj sbor nebo jako člen sboru v roli tipaře pojistek. Přihlášením získáte možnost odměny jak pro sebe, tak pro Váš sbor. Vždyť každý potřebuje někdy v životě pojistku, jednou na nové auto, podruhé když si pořizuje bydlení. Proto je nasnadě využít tento primárně komunitní web, na kterém si každý najde pojistku od jakékoliv pojišťovny na trhu, zároveň svým doporučením podpoří svůj sbor i sebe odměnou. Pomůžeme Vám umístit odkaz Siggy na vaše webové stránky sboru, na kterých zpřístupníte službu svým členům a svému okolí.

Nabídka pojištění? Povinné ručení.

Dle struktury webu bylo plánováno nabízet kompletní rozsah pojištění, od vozidel, přes majetek a odpovědnost až po pojištění osob. Jako první bylo spuštěno pojištění vozidel, povinné ručení i havarijní pojištění. V nabídce byly 4 pojišťovny: ČPP, HVP, Pillow a PVZP.

Přehled nabídek srovnávače Siggy.cz pro zadané údaje

Autoři srovnávače se rozhodli neprogramovat on-line napojení na jednotlivé pojišťovny v nabídce, ale vybrali externího dodavatele. Z předchozího obrázku je dle grafiky zřejmé, že tímto dodavatelem byla společnost inPojištění.

Leták z června 2022. Zdroj FB Hasičské noviny

Jediný přehled všech srovnávačů pojištění na českém internetu najdete pouze na webu 30tipu.cz zde.